Skreddersøm

Skreddersøm


Hos Enadesign får du skreddersydde plagg til din kropp

 

Kom til meg med dine kles-ønsker. 

Jeg syr kåper, ytterjakker, kjoler og legger opp kjolen som er for lang.


Ta kontakt med dine ønsker!

HISTORIER

**********************


En mannlig kunde kom til meg med en bunad som var blitt alt for stor. Han hadde rett og slett gått mye ned i vekt, og nå hang bunaden og slang på kroppen. Hverken vest, jakke eller nikkers passet lenger.


Enadesign tok oppdraget: jeg målte, klippet og sydde sammen delene igjen på maskin og for hånd. Den "nye" bunaden satt perfekt på ham!


Det var en storfornøyd kar som gikk ut døra her med splitter "ny" bunad fra Enadesign.

BRUDGOMMENS MOR MED SIN NYE

SKREDDER-SYDDE KJOLE


Kunden ønsket seg en stilig spesialsydd kjole til

sin sønns bryllup.


Hun valgte stoffer og farger selv, og kom til meg med et klart ønske om hva slags form toppen skulle ha, og at hun ville ha et sirkel-skjørt og en slags "pynte-dings" på ene siden. Hun ønsket en vid hals og korte ermer på toppen.


Sammen fant vi frem til et design som passet perfekt til hennes kropp og hennes ønsker. Kjolen tok form, men det

manglet en detalj på høyre side, mente vi begge.


Da laget jeg en lekker "pynte-dings" av stoffer og bånd som slo an, og det var en fornøyd kunde som gikk ut døren her og gledet seg til sønnens bryllup.


EN VAKKER NY SAME-KOFTE 


Den kreative unge konfirmanten kom til meg med en egen-tegnet skisse av hvordan hun ville ha sin nye samekofte. Hun visste hvilke farger hun ville ha på bånd, belte, sjal og detaljer.


Sammen fant vi frem til rikig rødfarge på det lette ullstoffet vi valgte å bruke.


Konfirmanten bestemte selv designet og hvilke bånd hun ville ha hvor, for å få det riktige uttrykket.

Kreativ og flink, så bestemte hun seg også for å sette på frynsene på silkeskjerfet sitt selv.


Det var en fornøyd og vakker ung konfirmant som fikk med seg en helt spesiell kofte hjem til den store dagen. Med sølv og sjal ble den svært vakker, synes jeg!


Og den flotte kofta, ja den er hun helt alene om, ingen andre har maken!BLÅ BLONDEKJOLE - SPESIALBESTILLING


En venninne ønsket seg en blå kjole i et pent blondestoff. 


Hun kjøpte selv det stoffet hun ville ha i kjolen, og sammen kom vi frem til hvilken modell hun ønsket og som passet til hennes kropp og høyde. Etter å ha tatt mål av kunden og laget et mønster, sydde jeg kjolen og fòret den i matchende blått fòrstoff.


Den heldige kunden ble svært fornøyd med sin nye kjole og bestilte flere andre kjoler av meg, da i jersey-velour etterpå.

YTTERJAKKE - SPESIALBESTILLING


Kunden, en eldre stilig dame ville ha en jakke som var enkel å bruke. Hun ønsket seg en nøytral farge på selve ytterstoffet, en frisk farge på fòret, store lommer og hette. Hun var også svært glad for det lilla fòret, som det faktisk var mannen hennes som hadde bestemt fargen på.


Enda en fornøyd kunde gikk ut av døren med en unik ytterjakke som ingen andre har maken til.

GAMMELT LIV - NY BUNAD

TIL EN 10-ÅRING


Det var pikens mormor som kom til meg med et vakkert gammelt og arvet bunadsliv. Livet hadde ligget på loftet i mange år og ventet på å kunne bli brukt igjen på en ny barne-bunad.


Jeg fant frem til samme stoff og farge på ullen, og designet en ny stakk til det vakre gamle livet.


Sammen  med den nye eieren, den unge piken, fant vi frem til noen fine og søte border som vi satte nederst på stakken. Hun likte rosa og blomster.


En morsom og litt annerledes oppgave som var gøy å lage.


.......Og den lille piken - jo, hun ble veldig fornøyd!

OMSØM AV GAMMEL KÅPE FRA

50-TALLETKunden hadde ryddet på loftet og kom til meg med en stilig gammel nylon-kåpe etter en gammel tante.


Loftsryddingen ble etter litt justeringer og omsøm til en lekker og stilig hofte-kort jakke med nytt stilig belte.


Beltespennen til beltet tok jeg fra et gammelt belte jeg hadde liggende her fra 80-tallet. Jeg laget nytt belte fra stoffet som ble til overs  nederst på kåpen, og beltet ble som nytt.


Morsomt oppdrag, og fornøyd kunde.

EN RUTET VÅR-JAKKE

I LILLA RUTEREn god venninne kom innom en vår-dag og sa hun ønsket seg så veldig en stilig rutet jakke i et lilla rutet stoff.


Hun fant stoffet selv, og sammen tegnet vi oss frem til en modell hun likte.


Jeg tok mål og laget mønster før jeg tråklet den sammen til første prøving.


Da den var ferdig etter et par prøvinger, satt den som støpt på kunden - helt perfekt!

FRA PELS TIL STILIG YTTERJAKKE


Kunden, en tøff eldre dame kom en dag til meg med en gammel sliten pels, som hun forståelig nok ikke turde bruke lenger.


Men hun ville allikevel bruke den til noe nyttig og nytt, så hun beskrev i detalj hva slags stilig flunka ny ytterjakke med pelsfòr (!) hun ønsket seg til å bruke når hun luftet bikkja!


Til alt hell, fant jeg et lekkert vattert stoff til fòr i ermene, og satte igang. Hun ville ha glidelås foran, trykk-knapper, store lommer og nøyaktig en sånn tøff militærgrønn farge på yttersoffet.


Og jakken ble kjempefin.! Kunden gledet seg stort over å ha fått en flunka ny jakke til turene med hunden, og gledet seg over å få brukt den gamle pelsen til noe nyttig.


Siden har jeg sydd en sånn jakke til, men nå gir jeg meg med det, for det er slitsomt med den tørre pelsen som flyr omkring på sy-rommet mitt.


Men kjempegøy med så fornøyde kunder.

EN HELT SPESIELL KJOLE-OPPGAVEJeg fikk en helt spesiell forespørsel for et par år siden: en bekjent skulle ha en utstilling om Milano, og ville ha min hjelp til å skape en helt spesiell kjole til utstillingen.


Ideen var at kjolen skulle illustrere den berømte "Domen" i Milano. Et kjennemerke i den livlige italienske byen der denne kirken jo er en turist-magnet og et stort og flott byggverk.


Min venninne ønsket at det skulle være to spiler på hver side i fronten av overdelen - disse skulle indikere spirene på Domen.


Ideen var å gjenskape Domen på en kjole, faktisk.Så tegnet hun selv på alle detaljene fra Domen med tusj rundt på hele kjolen.


Jeg designet modellen, og sydde kjolen.


Det ble en fantatisk og spektakulær kjole. Vi ble begge ganske stolte over resultatet.


Kjolen står for evig som et symbol på hva man faktisk kan få til av helt spesielle prosjekter som dette:


....en kjole av ubleket lerret med tusj-tegninger fra en diger katadral over det hele.